Maatschappelijk rekenkameronderzoek


Vraagstuk

“Hoe kunnen gemeentes, gemeenteraden en rekenkamer(commissie)s bewust worden gemaakt van andere manieren van Rekenkameronderzoek doen?”

Dit is de thuisbasis van de Doetank Maatschappelijk Rekenkameronderzoek: Outside in. De meeste Rekenkameronderzoeken hebben op dit moment met een normatief karakter: is er uitgevoerd wat gepland stond? Deze onderzoeken geven inzicht in de behaalde resultaten, maar vertellen niet het verhaal achter deze cijfers.

De Doetank Maatschappelijk Rekenkameronderzoek: Outside werd opgericht om gemeentes, gemeenteraden en rekenkamer(commissie)s in te laten zien dat er meerdere vormen van Rekenkameronderzoek zijn, waarbij onderzoek van buiten naar binnen wordt gedaan en waar de eindgebruiker centraal staat.


Doetankleden

Doetankers
Peter Castenmiller PBLQ-Zenc / Rekenkamer Zeeland
Eline Vree TWAALF
Sjef Kuijsters TWAALF
Coach
Lobke van der Meulen Kafkabrigade
Maike Popma KING Gemeenten
Opdrachtgever(s)
Gemeente De Ronde Venen

 

 
Slimmernetwerk

Verkennings- en uitprobeerfase

Lees hier welke stappen de Doetank heeft gezet tijdens de verkennings- en uitprobeerfase.

Lees meer
 
Slimmernetwerk

Blog

Lees hier een blog over de laatste bijeenkomst van deze Doetank, die plaatsvond op 25 maart 2014.

Lees meer
 
Slimmernetwerk

Reflectie

Lees hier blogs waarin wordt gereflecteerd op het proces dat de Doetank Maatschappelijk rekenkameronderzoek heeft doorlopen.

Lees meer
 
Slimmernetwerk

Studentenafkijkers

Bij deze Doetank keek een aantal studenten van de Universiteit van Amsterdam ‘af’. Hun ervaringen met de Doetank Maatschappelijk rekenkameronderzoek lees je hier.

Lees meer
 
Slimmernetwerk

Publicatie: De verbindende rekenkamer

Het onderzoeksresultaat uit de Doetank is verschenen in een bundel. Lees hier meer over deze publicatie en hoe je die kunt bestellen.

Lees meer