nieuws

 

Doetank Masterclass zet Doetanks in ‘doestand’

Een verhoortechniek ontwerpen waarmee je de kennis van collega’s kunt borgen? Een ‘videolandschap’ over ‘effectief leiderschap’ ontwikkelen? De laatste Doetank Masterclass van 2012 draaide volledig om het test- en toepasbaar maken van vernieuwende ideeën voor de maatschappelijke vraagstukken waar in de Doetanks aan gewerkt wordt.

Tijdens de Masterclass introduceerde ontwerpdenker Jonas Piet vijf speciaal ontwikkelde ‘prototyping-technieken’. Doel van de Masterclass was om de nieuwe technieken toe te passen op de ideeën die de Doetanks bij eerdere bijeenkomsten hadden ontwikkeld. Door de Doetankleden en hun coaches te overladen met allerlei testattributen waanden ze zich voor even in een heus ‘veldlab’: een creatieve chaos waarbinnen alles geoorloofd was en gebruikt kon worden om aan het eind van de Masterclass een echt prototype te kunnen presenteren.

Benieuwd naar de uitkomsten van de Doetank Masterclass? Bekijk het beeldblog met foto’s, tekst en videomateriaal. Bekijk ook de gebruikte prototyping-technieken uit de Doetank Gereedschapskist.

De meeste Doetanks zullen hun prototypes de komende tijd testen bij verschillende overheidsorganisaties. Een deel van de uitkomsten van de tests zullen we terugzien op het Slimmernetwerk Café van 5 september.