nieuws

 

Twee inspirerende voorbeelden van slimmer werken: de ‘Goed Werk Hubs’ Utrecht en Den Haag.

In maart en april vinden weer ‘Goed Werk Hubs’ plaats, in Groningen, Eindhoven en Utrecht, georganiseerd door Stichting Beroepseer. Tijdens de ‘Goed Werk Hub’ wordt bekeken hoe je zelf in de praktijk zorg kan dragen voor Goed Werk. Om inspiratie op te doen of nog enthousiaster te worden; hier twee voorbeelden van afgelopen januari.

Wat betekent goed werk? Wat houdt het in, en waarover gaat slecht werk dan? Wat is verantwoordelijk handelen? Waarom is het verbinden van mensen zo belangrijk, en hoe doe je dat? Deze vragen en meer kwamen aan bod tijdens de ‘Goed Werk Hub’ in Den Haag op 30 januari 2014. Een interessante uitkomst was dat betrokkenheid van medewerkers in de betreffende casus belangrijker was dan een verandering in het systeem.

Nicole Bogers, hoofd Operatiën Politie-eenheid Den Haag vertelde over een aangrijpende gebeurtenis uit de praktijk waar het mis ging, die ze heeft weten om te buigen naar een aanpak waarvan alle betrokkenen uit de organisatie veel hebben geleerd.

“Het krachtige van deze casus is dat het onbehagen over disfunctioneren van de organisatie door een actie van iemand die zijn nek heeft uitgestoken, is getransformeerd tot een verbindende kracht binnen de organisatie.” (verslag)

Lees hier het hele verslag van de bijeenkomst in Den Haag.

De ‘Goed Werk Hub’ in Utrecht op 23 januari was speciaal gericht op leidinggevende uit alle lagen van het Openbaar Bestuur. Centraal stonden de vragen: Hoe kun je gestalte blijven geven aan goed werk binnen de veranderende overheid met tegenstrijdige belangen en botsende verantwoordelijkheden? Wat voor leiderschap vraagt dit tegenover de eigen medewerkers? Er werden praktijkvoorbeelden aangereikt, aan de hand waarvan dilemma’s werden besproken die te maken hebben met botsende verantwoordelijkheden.

Het regelmatig uitspreken van waardering over het goede werk dat door de medewerkers binnen de organisatie wordt verricht en het geven van eerlijke feedback, kan veel beroepszeer binnen de organisatie helpen voorkomen.”

Lees hier het hele verslag van de bijeenkomst in Utrecht.