Burgerkracht

 

Doetank blog


Blog over initiatievenscan Gemeente Molenwaard
19 juni 2013

De opdrachtgever van de Doetank Burgerkracht, de gemeente Molenwaard, heeft de initiatievenscan ontworpen. De initiatievenscan is een experiment van de Doetank om inzichten en ervaringen van de initiatiefnemers van burgerinitiatieven in kaart te brengen. Het doel van dit instrument is om te leren van eerdere initiatieven en inzicht te krijgen in wat burgers nu eigenlijk willen, zodat de gemeente tegemoet kan komen aan de wensen van haar burgers en burgerkracht versterkt wordt.
De invalshoek van inwoners en gemeenteambtenaren wordt zoveel mogelijk gecombineerd zodat je een zo volledig mogelijk beeld krijgt. Als je deelneemt aan dit initiatief heb je achteraf inzicht in de resultaten, op die manier kan iedereen leren en inzicht krijgen in alle ervaringen en kennis die aanwezig is. Klik hier voor de initiatievenscan.

Blog over het Slimmernetwerkcafé
25 april 2013

Coach Gertjan Verstoep en opdrachtgever Paul van Tongeren waren aanwezig bij het Slimmernetwerkcafé op 25 april. Met een goed idee achter de hand, waren zij actief op zoek naar mensen die hen een stap verder konden helpen.

Om in kaart te brengen wat voor mensen zij precies zoeken, is het idee uitgetekend. Zie hieronder het resultaat!