Burgerkracht

 

Verkenningsfase

De Doetank Burgerkracht is volop bezig zichzelf te ontwikkelen en vorm te geven en bevindt zich dan ook nog midden in verkenningsfase. Hier lees je waar de coach Gertjan Verstoep en de opdrachtgever Paul van Tongeren van gemeente Molenwaard zich mee bezig houden.  

Centraal in deze fase van de Doetank Burgerkracht staat het zoeken naar enthousiaste en kundige mensen die kunnen bijdragen aan deze Doetank. Zonder de juiste mensen heeft een Doetank namelijk weinig kans van slagen. Gertjan Verstoep en Paul van Tongeren zijn op zoek naar mensen die een burgerinitiatief van dichtbij hebben meegemaakt. Dit kunnen burgers zijn die het initiatief hebben genomen, of juist de ambtenaren die het zijn tegengekomen in de organisatie. Om deze personen te vinden is wordt een vertelpunt opgericht, waar burgers en ambtenaren hun verhalen over en ervaringen met een burgerinitiatief kunnen vertellen.

De verhalen die binnenkomen bij het vertelpunt zullen erg waardevol voor deze Doetank zijn. Op basis hiervan nodigen Gertjan en Paul een aantal mensen uit, die aan kunnen sluiten bij de doetank.