nieuws

 

Frontlijnteams werpen zichtbaar vruchten af

De inzet van frontlijnteams in Leeuwarden levert zichtbaar winst op. Escalaties en dure interventies worden voorkomen. Dat bespaart niet alleen veel geld, maar ook onnodig leed. Voor betrokken bewoners is de kwaliteit van leven toegenomen.

Dat blijkt uit de MKBA Frontlijnteam Heechterp-Schieringen. Deze maatschappelijke kosten baten analyse (MKBA) is op verzoek van de gemeente Leeuwarden uitgevoerd in Heechterp-Schieringen; de eerste wijk waar de gemeente vier jaar geleden met frontlijnteams aan de slag ging. Inmiddels zijn in de hele stad frontlijnteams actief.

Sinds de frontlijnteams in 2008 zijn gestart, is het aantal escalaties in de wijk gedaald. Het aantal jeugdbeschermingsmaatregelen daalde met 40 procent, terwijl in de rest van de provincie sprake was van een toename. Ook het aantal huisuitzettingen daalde met 40 procent; elders in de stad met 20 procent. Tussen de 50 tot 75% van deze resultaten kan volgens de onderzoekers (LPBL) op het conto van de frontlijnteams worden geschreven.

 

Lees hier verder.