De Nieuwe Publieke Werker

 

Doetank blog

Welke voorwaarden heb je als nieuwe publieke werker nodig van de organisatie om projecten (bijvoorbeeld burgerinitiatieven) te realiseren? De Doetank verkent de verhoudingen tussen de nieuwe hybride ambtenaar en de organisatorische randvoorwaarden waarbinnen hij zijn werk kan uitvoeren. In de Doetank blog zie je waar we als Doetank obstakels, mogelijkheden, en oplossingen zien.

 


 

Doetank Masterclass III
27 jun 2012

Hoewel de meeste aanwezige Doetanks al verder waren in het ‘Doetank-proces’, kon de gloednieuwe Doetank ‘De Nieuwe Publieke Werker’ naadloos aansluiten bij het programma van de laatste Doetank Masterclass van 2012.


Tijdens de bijeenkomst ontwikkelde de Doetank een rollenspel waarin mensen erachter konden komen hoe ver hun professionele leven en passies soms uit elkaar liggen. En dat is helemaal niet nodig! Juist een publieke taak uitvoeren moet iets zijn dat je vol overgave en met bijzonder veel plezier doet. Het rollenspel is interssant om mensen bewust te maken van de mogelijkheden die ze zelf kunnen creeëren om hun werk weer interssant en uitdagend te maken. Daarvoor moeten soms spannende keuzes gemaakt worden, zoals het (deels) verlaten van de organisatie waar je al jaren werkzaam bent. Toch zijn er alternatieven waar plezier hebben in je werk weer normaal is. De Doetank gaat de komende tijd aan de slag met concepten bedenken voor mensen, die daadwerkelijk alternatieven bieden aan de publieke werkers die mee willen gaan met hun tijd, maar aanlopen tegen de grenzen van ‘het systeem’.