nieuws

 

Nieuwe spelregels voor informatieverstrekking tussen bestuursorganen

De nieuwe wijze van interbestuurlijk toezicht, die op 1 oktober 2012 van kracht wordt, gaat uit van vertrouwen in de manier waarop provincies, gemeenten en waterschappen hun taken uitvoeren.

Dat heeft gevolgen voor de wijze waarop informatie wordt gevraagd én verstrekt. Het bestuursorgaan dat met het toezicht is belast, dient – vooraf – bij provinciale verordening, dan wel bij ministeriële regeling, aan te geven welke systematische informatie periodiek moet worden verstrekt.

De spelregels voor deze informatieverstrekking staan in het Besluit tot vaststelling van regels over de verstrekking van systematische informatie in het kader van interbestuurlijk toezicht, dat op 19 juli 2012 is gepubliceerd in het Staatsblad. Deze algemene maatregel van bestuur (amvb) vormt het sluitstuk van de Wet revitalisering generiek toezicht (Wet RGT) die op 1 oktober a.s. in werking treedt. Met deze herziening van het interbestuurlijk toezicht wil het kabinet een verschuiving teweeg brengen van specifieke naar generieke arrangementen.

Lees hier verder.