nieuws

 

“Train Je Collega”: collega’s binnen de (semi) overheid spijkeren elkaar kosteloos bij

Het landelijke initiatief Train Je Collega wil in de week van 1-5 oktober 2012 10.000 werknemers van (semi)overheden trainen voor een bedrag van 0 euro. Bij deelnemende organisaties gaan werknemers hun eigen collega’s kosteloos en binnen werktijd bijspijkeren op terreinen die zij zelf hebben aangedragen. Onder meer de gemeente Amsterdam en de Universiteit Utrecht hebben hun medewerking inmiddels toegezegd. Voor organisaties die aan willen sluiten, organiseert Train Je Collega op 6, 7 en 26 juni informatie/inspiratiesessies in Amsterdam, Utrecht en Den Haag.

Iedereen weet wel om te gaan met Word, Excel of PowerPoint, de één wat beter dan de ander. En als je het even niet weet, loop je langs bij een collega die er goed in is. Deze dagelijkse praktijk is het principe achter Train Je Collega: elke organisatie heeft diverse expertises in huis die met collega’s gedeeld kunnen worden. Door via Train Je Collega deze kennisuitwisseling te faciliteren en extra zichtbaar te maken, kunnen collega’s op een efficiënte manier van elkaar leren.

Train Je Collega-week

De week van 1-5 oktober 2012 is landelijk uitgeroepen tot de Train Je Collega-week. Instellingen binnen heel Nederland, zoals de Gemeente Amsterdam, ICTU, de
Universiteit Utrecht, het UWV en diverse andere organisaties, organiseren in deze week workshops en trainingen, gegeven door én voor hun eigen personeel. Over werkgerelateerde onderwerpen die door de eigen mensen zijn aangedragen. Dit varieert van een basiscursus Twitter en een training Communicatie via Social Media, tot een workshop Conflicthantering, een training Presentatievaardigheden, een workshop Time Management of een cursus Excel of Prezi. Het streven is om op die manier binnen één week 1.000 cursussen te geven aan in totaal 10.000 collega’s.

Meer weten over Train je Collega? Lees hier verder.