nieuws

 

5/6 juni: VNG Jubileum Congres

VNG jubileumcongres 2012: Verleden, heden en toekomst. 

Verleden, heden en toekomst van de VNG en het lokaal bestuur vormen het logische thema van het jaarcongres van de jubilerende vereniging. Het eeuwfeest wordt zeer bewust  aangegrepen om te laten zien hoe de VNG en het lokaal  bestuur zich de afgelopen honderd jaar hebben ontwikkeld  en tegelijkertijd om vooruit te kijken naar de toekomst, de volgende eeuw.

Van een vereniging die nauwlettend de voor gemeenten relevante wetgeving volgde, die − als lokale belangen geschaad werden − aanklopte bij regering of parlement en die steenkolen en cokes inkocht voor de gemeentelijke gasfabrieken, heeft de VNG zich ontwikkeld tot een kritische gesprekspartner voor de andere  overheden en een ondersteuner van en een dienstverlener voor haar leden.

‘Verleden, heden en toekomst’. Er is voldoende gespreksstof tijdens het jubileumcongres. Gespreksstof die ook door sprekers en geïnterviewden vanuit zeer verschillende invalshoeken wordt belicht. Een uitdagend plenair programma, interessante deelcongressen, boeiende excursies, bijzonder entertainment, dat alles staat u te wachten. Het congres is een fantastisch netwerkmoment om een eeuw af te sluiten en zonder navelstaren onze blik op de volgende honderd jaar te richten.

 

Lees hier verder.