Vaktherapie toegankelijk houden (afgerond)

Vraagstuk

 

“Hoe kan vaktherapie toegankelijk blijven voor kwetsbare groepen, ook al wordt het niet vergoed? “

 

Met de prijs ‘meest veelbelovende Doetank-idee van het Slimmernetwerk Grandcafé van 2011 is de Doetank ‘vaktherapie en toegankelijk houden voor kwetsbare groepen’ aan de slag gegaan. Zij zoeken naar alternatieven voor de financiering voor en middelen om vaktherapie beter toegankelijk te maken en houden voor kwetsbare groepen. Momenteel wordt vaktherapie nauwelijks vergoed door zorgverzekeraars.

Schermafbeelding 2014-11-05 om 23.44.36

Het gaat in deze Doetank niet alleen om het vinden van alternatieve vormen van financiering, maar ook over de vraag hoe de kwaliteit van vaktherapie als verbeterd kan worden. De combinatie van deze twee uitdagingen moet leiden tot een systeem waarin iedereen toegang heeft tot vaktherapie en daar ook daadwerkelijk de garantie heeft dat hij of/zij hoogwaardige hulp ontvangt.

 

Contact

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Lobke van der Meulen, zij was coach van deze Doetank. Je kan Lobke ook volgen op Twitter via: @LobkevdM

 

Doetankleden

Doetankers
Irene Rentenaar Federatie Vaktherapeutische Beroepen
Sander Fauth Vereniging voor Psychomotorische Therapie
Karin Hilderink Nederlandse Vereniging voor Dramatherapie
Ruud Bartelink Zelfstandig internal/ operational auditor

Coach
Lobke van der Meulen Kafkabrigade | projectleider Doetanks Slimmernetwerk

Opdrachtgever(s)
Federatie Vaktherapeutische Beroepen
 
Slimmernetwerk

Aanleiding, verkenning en verloop

Hier lees je meer over de aanleiding van deze Doetank, de rol van de opdrachtgever en een blog over een van de bijeenkomsten.

Lees meer
 
Slimmernetwerk

Blog

Lees hier een blog over de laatste bijeenkomst van deze Doetank, de masterclass van Stavros Zouridis, hoogleraar Bestuurskunde.

Lees meer
 
Slimmernetwerk

Reflectie

Op 25 april 2013 hield deze Doetank een reflectiesessie. Lees in deze terugblik meer over het verloop van de Doetank, de veranderde vraagstelling, succesfactoren en de waarde van deze Doetank.

Lees meer