Train je collega (afgerond)

Het volgen van workshops en cursussen hoeft niet veel geld te kosten. Je kunt immers veel leren van je collega’s. Maar hoe kun je efficiënt kennis delen? Bij de gemeente Amsterdam zijn vorig jaar in één week 600 ambtenaren getraind door hun collega’s. In korte trainingen van een uur en in onderwerpen variërend van Excel tot conflicthantering, van twitter tot online reputatiemanagement. Dit alles voor géén geld. Letterlijk. Dat maakt TrainJeCollega tot een van de meest succevolle ‘innovaties van onderaf van 2011′.

In oktober 2012 gaat TrainJeCollega landelijk. Meerdere (semi-)publieke organisaties hebben inmiddels aangegeven deel te zullen nemen. De uitdaging waar het TrainJeCollega-team nu voor staat is om het concept succesvol te verspreiden, zonder dat het zijn spontane, energieke en enigszins unieke karakter verliest. TrainJeCollega is meer dan een naam en het team wil zich inzetten om te zorgen dat het overal in Nederland zo’n succes wordt als in Amsterdam. Om die reden neemt het team deel aan een Doetank, waarbij ze ondersteuning krijgen van Supportcomitélid Arre Zuurmond. Ze zullen niet alleen een aantal reflectiesessies met Arre hebben, maar ook samen werken aan een ‘plan van aanpak’ en op zoek gaan naar een groep Godfathers: een groep van bekendheden in de publieke sector, die meedenken over het concept en meehelpen aan de verspreiding ervan.

Meer interesse in TrainJeCollega? Ga naar de wesbite. Of neem contact op over de achtergronden van deze Doetank met Thomas van Andel.

 
Slimmernetwerk

Tips voor vernieuwers

In de totstandkoming van Train je Collega hebben de initiatiefnemers een hoop lessen opgedaan die voor andere vernieuwers met goede ideeen van waarde zouden kunnen zijn. In deze blog vind je deze lessen terug in bruikbare tips.

Lees meer
 
Slimmernetwerk

Methodiek: opzet TrainJeCollega

Het volgen van workshops en cursussen hoeft niet veel geld te kosten. Je kunt immers veel leren van je collega’s. Maar hoe kun je efficiënt kennis delen? Bij de gemeente Amsterdam zijn vorig jaar in één week 600 ambtenaren getraind door hun collega’s.

Lees meer