De faciliterende stad

Het Jonge Ambtenaren Netwerk (JAN) is bij wijze van proef opdrachtgever voor een Doetank geworden. De Doetankers zijn jonge ambtenaren uit verschillende richtingen van de gemeente Amsterdam. In deze Doetank ‘de faciliterende stad’ willen de Doetank-leden vraagstukken oppakken die stad-gerelateerd zijn. Dat wil zeggen: vragen over de aansluiting van gemeentelijke dienstverlening op de wensen en initiatieven van haar inwoners.

Bijkomende vraag vanuit Amsterdam is, om te kijken of Doetanks een goed vehikel zouden kunnen zijn voor ambtenaren om meer gebruik te maken van hun eigen talenten en passies binnen de organisatie, of om erachter te komen waar de talenten van ambtenaren precies liggen. Uiteindelijk willen de initiatiefnemers vanuit de gemeente zelf in staat zijn om duurzaam Doetanks op te kunnen starten. De eerst volgende stap is een intern georganiseerd Slimmernetwerk Café met de mensen die een Doetank willen trekken en een afbakening van de doelgroepen of vraagstukken waar de trekkers mee aan de slag willen.

Op dit moment heeft de Doetank een toezegging van 10 jonge ambtenaren die zich hier aan willen committeren. Vanuit het JAN hebben ze ruimte om hier mee aan de slag te gaan. Ze hebben een concreet thema waar ze zich over willen buigen. Hiervoor is het nodig om hun doelgroep op te zoeken en te leren kennen.

In dit filmpje vertelt Doetank-coach Amir Nazar meer over de Doetank:

Contact

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Amir Nazar, coach van deze Doetank en projectleider van het Slimmernetwerk.

Doetankleden

Doetankers
Johan Braber Stadsdeel Zuid
Janneke Verheijen GGZ
Arjan Verheij Stadsdeel Zuid
Anne-Nore Thung Servicehuis Personeel
Coach
Thomas van Andel Nederland Kennisland | Kafkabrigade
Amir Nazar Adviesgroep Gemeente Amsterdam
 
Slimmernetwerk

Blog

Lees hier over de ervaringen van de Doetankers en bekijk de eerste video-blog met Doetank-Trekker Johan Braber en coach Amir Nazar.

Lees meer
 
Slimmernetwerk

Coach aan het woord

Lees hier de eerste blog van coach Thomas van Andel

Lees meer