Kwaliteit van de dialoog in de samenleving (afgerond)

Vraagstuk

 

“Hoe kun je op een effectieve manier ontwikkelingen in de lokale samenleving duiden en patronen ontdekken in houding en gedrag van inwoners en op welke wijze kan de gemeente hierop inspelen?” 

Dit is de thuisbasis van de Doetank Kwaliteit van de dialoog in de samenleving. De overheid heeft veelal een beeld voor ogen hoe burgers bepaalde dingen moeten doen, terwijl burgers hier vaak anders over denken. In de openbare ruimte is dit vaak te zien door de ‘olifantenpaadjes’ die ontstaan: uitgeslepen loop- of voetpaadjes gemaakt door de wandelaar of fietser, als een snellere of directere route dan de weg die de overheid heeft aangelegd. Het is dan de vraag hoe de overheid met deze olifantenpaadjes omgaat: blijven de paadjes zoals ze zijn, worden ze verhard om ze een officiële status te geven, of geblokkeerd zodat ze onbegaanbaar worden?

Schermafbeelding 2014-11-05 om 23.51.14

Inzicht in de vitaliteit van de lokale samenleving is van groot belang. Doetank Kwaliteit van de dialoog in de samenleving is opgericht om manieren te vinden om in kaart te brengen wat er speelt in de samenleving en hoe de gemeente hiermee om kan gaan.

 

Contact


De Doetank Kwaliteit van de dialoog van de samenleving gebruikt Pleio als thuisbasis voor online samenwerking en kennisuitwisseling. Meer weten over de Doetank, of deelnemen aan de online discussies op Pleio? Klik dan hier.

 

Doetankleden

Doetankers
Maike Popma KING
Hidde Boonstra KING
Coach
Jan Hof Min. Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Opdrachtgever(s)
-  KING
 
Slimmernetwerk

Verkenningsfase

Hier vind je meer informatie over deze Doetank in de Verkenningsfase.

Lees meer
 
Slimmernetwerk

Blogs van studentenafkijkers

Bij deze Doetank keken een aantal studenten van de Universiteit van Amsterdam ‘af’. Hun ervaringen met de Doetank Kwaliteit van de dialoog in de samenleving lees je hier.

Lees meer