nieuws

 

PITCH 2013: BZK maakt contact

Beleidsmedewerkers van het ministerie van BZK  werken iedere dag aan oplossingen en volgen ontwikkelingen op de voet. Maar hoe gaat het er precies aan toe in de praktijk? BZK geeft haar medewerkers in januari 2014 de kans om een dag(deel) mee te lopen met een andere organisatie naar keuze. Zo leren zij van de praktijk en verbeteren ze daarmee de samenwerking tussen het departement en andere organisaties.  

“Als jij voor 1 dag minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zou zijn, wat zou jij dan doen om de samenwerking tussen overheidsorganisaties te verbeteren?” Die vraag stond eerder dit jaar centraal tijdens de ideeën wedstrijd Pitch, een initiatief van het programma ‘Beter werken in het openbaar bestuur‘ in samenwerking met BoerCroon en Innovation Factory.  Erik Gerritsen (Jeugdzorg Amsterdam) en Timothy Veenboer (Gemeente Amsterdam) wonnen de wedstrijd met: ‘Maak Contact!’. Het idee is even simpel als doeltreffend: laat alle beleidsambtenaren een dag meewerken in de uitvoering. Minister Plasterk is enthousiast over ‘Maak Contact’. Hij vraagt BZK-medewerkers eens door een andere bril te kijken en in januari op pad te gaan. De eerste maand van het nieuwe jaar staat bij BZK in het teken van samenwerking en kennisdeling.

De intentie lijkt een hele goede. Een waar andere ministeries een voorbeeld aan zouden kunnen nemen. Benieuwd zijn we als Slimmernetwerk ook wat de medewerkers van BZK gaan ophalen, en hoe ze hun observaties delen. Een heel ministerie dat in een keer naar de praktijk gaat, dat is een unieke kans om in een keer een heleboel relevante kennis op te halen! Kennis waar wellicht ook een aantal hele nodige acties uit voortvloeien…