beleid

 

Folder Beter Werken in het Openbaar Bestuur

De komende jaren zullen we als overheid op een andere manier met ons arbeidsmarkt- en personeelsbeleid omgaan. We moeten wel. Meerdere ontwikkelingen zetten druk op onze overheidsorganisatie. Enerzijds zijn er bezuinigingen, die leiden tot gedwongen vertrek en grote terughoudendheid bij het aannemen van nieuwe, jonge mensen. Anderzijds is er de vergrijzing, die over enkele jaren leidt tot het wegvloeien van waardevolle kennis en ervaring.

De wereld verandert steeds sneller en de vraagstukken worden complexer. De overheid kan daar alleen goed op inspelen door meer samen te werken met de private sector, maatschappelijke organisaties en burgers. Ook dit heeft consequenties voor het werken bij de overheid.

Door nu te investeren in kwaliteit en flexibiliteit werken we toe nar een beter bestuur. Het programma Beter Werken in het Openbaar Bestuur (BWOB) helpt je daarbij. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de taak gegeven om te inspireren, te faciliteren en te ondersteunen!

Lees hier de oude folder van BWOB investeren in kwaliteit en flexibiliteit. En de nieuwe brochure kan je hier downloaden.