nieuws

 

Verder de diepte in met Serious Ambtenaar II

Publieke progessionals die twee dagen van hun vrije tijd inzetten voor een opdracht bij een (publieke) organisatie. Een organisatie die op zijn beurt 5000 euro doneert aan het goede doel van Serious Request. In twee zinnen is het concept van Serious Ambtenaar uitgelegd. Juist vanuit die eenvoud ontstaan mogelijkheden die niet elk project of initiatief op zo’n natuurlijke manier voortbrengt.

Naast het inzamelen van geld voor een goed doel gaat het het creëren van publieke waarde. De uren die ambtenaren steken in de opdrachten, zijn uren waarin ze bezig zijn met vraagstukken over verniewing in de samenleving, de veranderende rol van de overheid en slimmere manieren van (samen)werken. In de tweede editie van Serious Ambtenaar is daarom meer aandacht voor de formulering en invulling van de opdracht. Hoe zorgen we ervoor dat we ook echt iets kunnen met de uitkomsten staat centraal.

Tevens is er de behoefte om mensen uit te nodigen en zich aan te sluiten bij de beweging. Hierin schuilt het potentieel: er zijn ongelimiteerde mogelijkheden voor individuen en organisaties om zich aan te sluiten en daarmee nieuwe kennis te genereren, slimmer samen te werken, af te kijken en zich meer gewaardeerd voelen. Kortom, meedoen aan Serious Ambtenaar is experimenteren met de overheid van de toekomst. En dat terwijl je je ondertussen inzet voor het goede doel. Wie wil daar nu niet bij horen?

 

Het hele artikel van Thomas van Andel kun je lezen in iBestuur.

Meer informatie over Serious Ambtenaar vind je op de website.