nieuws

 

Serious Ambtenaar in de steigers

Slimmernetwerk heeft het initiatief van ‘Serious Ambtenaar‘, van vorig jaar geadopteerd. Serious Ambtenaar heeft vorig jaar € 50.000 bij elkaar verzameld en dat geschonken aan Serious Request. Dat was een eenmalig initiatief, maar wij vinden het veel te leuk, dus willen (en mogen!) wij het dit jaar doen. Onder het motto “bigger, better & faster” leggen we de lat dit jaar minimaal op € 75.000,-. Het goede doel van Serious Request is dit jaar een Rode Kruis doel: bestrijding kindersterfte. Kindersterfte is gruwelijk en het is met een paar eenvoudige maatregelen al op een veel hoger plan te krijgen. Meer info vindt je hier.

In een razend tempo zijn een stel enthousiastelingen sinds de kick-off meeting afgelopen donderdagavond, druk aan de slag om Serious Ambtenaar 2012 in de steigers te zetten. Zondagavond dronken we “pannenbier” en maandagochtend zijn we full operationeel de week ingegaan. De website is inmiddels ook online. Wie zijn die enthousiastelingen? Thomas van Andel, Arre Zuurmond, Jonas Piet, Cleo van Engelen,  Florus van der Linden, Dirk-Jan van Dijk,  Dilek Kucuksanturk, Lotte Penning en Ruud Roepers. Als je meer over ons wil weten, check onze profielen op Facebook,  LinkedIn of Twitter.

De afgelopen dagen stonden vooral in het teken van het klaarstomen van de organisatie die nodig is om dit project soepel te laten verlopen. Aangezien 24 december as. de 3FM actie Serious Request (het Glazen Huis in Enschede) qua donaties eindigt, is snelheid geboden en moeten alle activiteiten in een pressure cooker worden uitgevoerd. Dit betekent veel skype-meetings, interactiviteit via Social Media gebruik maken van Google Docs en Dropboxen (sommigen van ons doen weer geheel nieuwe ervaringen op).
Focus ligt nu vooral op het groter maken van onze community, flyers maken en tekstblokken voor mailings opstellen, inrichten van een back-office, opzetten PR & communicatie activiteiten, (laten) aanhaken van ‘talking heads’ binnen de publieke sector. The usual dus, maar dan in de vijfde versnelling en met de turbo erop.

Wat ons een enorme boost geeft om met nog meer energie aan de slag te gaan dan we al van plan waren, vormen de eerste drie donaties die we al binnen hebben vanuit de gemeenten Delft en Hollands Kroon en de VGS (Vereniging van Gemeentesecretarissen). De teller staat nu dus al op € 15.000,- en de week is nog niet eens officieel begonnen. Wat een mooie basis vormt voor de € 75.000,- die we minimaal willen bereiken. In een volgend blog vertel ik meer over de inhoud van onze actie.

Ruud Roepers,
Initiatiefnemer Ambtenaren Netwerk Nederland
Zendmast voor het Serious Ambtenaar Projectteam