nieuws

 

Obbla uitzending over Beter Werken in het Openbaar Bestuur

Op 28 november was het weer tijd voor een live-uitzending van Obbla op www.obbla.nl! Ditmaal sprak OBBLA presentator Aik van Eemeren met een aantal gasten over Beter Werken in het Openbaar Bestuur. Te gast waren Dick Hagoort, Peter Heij, Diny Koreman en Peter Oeij.

Over de gasten:
  • Dick Hagoort, Algemeen programmamanager Beter Werken in het Openbaar Bestuur
  • Peter Heij, Directeur Dienst Landelijk Gebied
  • Diny Koreman, Hoofd Personeel, processen en organisatie Zuid-Holland
  • Peter Oeij, Senior Researcher TNO en lid projectteam Slimmernetwerk

De komende jaren zullen we als overheid op een andere manier met ons arbeidsmarkt- en personeelsbeleid omgaan. We moeten wel. De combinatie van bezuinigingen en de vergrijzing kunnen als gevolg hebben dat waardevolle kennis en ervaring wegvloeit uit overheidsorganisaties.

Beter Werken in het Openbaar Bestuur (BWOB), ingezet door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, zet in op het investeren in kwaliteit en flexibiliteit. In 2020 moeten medewerkers in overheidsorganisaties makkelijker kunnen overstappen, brede ontwikkelingsmogelijkheden hebben, flexibel kunnen worden ingezet en meer ‘value for money’ bieden.

Maar wie trekt deze kar? Wat is de rol van BZK en wat moeten overheden zelf oppakken? Bij wie ligt de verantwoordelijkheid voor een verbonden overheid die aanstuurt op kwaliteit en flexibiliteit? Het regeerakkoord spreekt over strategisch personeelsbeleid maar ook van het verminderen van het aantal coördinatielagen. Is dit te rijmen met de ambities van BWOB?

Kijk voor meer interessante live-uitzendingen op de site van Obbla.