nieuws

 

Gemeente Molenwaard wint de Slimmernetwerk Loftrompet

Molenwaard heeft uit handen van Slimmernetwerk, de Slimmer Netwerk Award ontvangen. Deze ‘Award’ is een prijs die jaarlijks wordt toegekend aan de organisatie met het meeste lef om de publieke sector van binnenuit te vernieuwen. Molenwaard heeft de prijs ontvangen omdat ze echt stappen maakt om te werken als gemeente zonder ‘huis’. De jury prijst het lef van de gemeente om deze stap daadwerkelijk te zetten. Naast de gemeente Molenwaard waren Het Kadaster en de gemeente Amsterdam genomineerd.

Het Slimmernetwerk is een netwerk van vernieuwers binnen het Rijk, de provincies, gemeenten, waterschappen en politie. Doel van Slimmernetwerk is om vernieuwers, zowel leidinggevenden als professionals, met elkaar te verbinden waardoor kennis over hoe de overheid slimmer kan werken wordt verzameld en verspreid. Het netwerk is een initiatief van de Kafkabrigade, TNO en Kennisland.

De gemeente Molenwaard werkt vanaf medio 2014 zonder traditioneel gemeentehuis. Het traditionele gemeentehuis kan worden verlaten, omdat de gemeente haar dienstverlening zo dicht mogelijk bij de burger organiseert; zowel fysiek, in de verschillende dorpen die de gemeente rijk is, als mentaal, denkend vanuit hun leefwereld.