nieuws

 

Doetank in de media: Doetank innoveert van onderop

Door: Cindy Castricum | 02.11.2012 | Editie: PM09
Op 2 november is een artikel over de Doetank-methode verschenen in het gerenomeerde tijdschrift PM Magazine. Zie hieronder het verslag.

Volgend jaar gaat een derde lichting Doetanks van start, een manier van samenwerken binnen de publieke sector, gericht op doen en leren in plaats van denken en praten. Waar komt dit fenomeen vandaan, hoe werkt het en wat lost het op?

Men neme: een paar ambtenaren van verschillende organisaties, een aantal zzp’ers met hart voor de publieke zaak, twee coaches en een opdrachtgever. Zet ze een aantal middagen bij elkaar, et voilà! Ze komen met toepasbare oplossingen voor concrete problemen. Zo simpel ligt het natuurlijk niet, maar dit is kortweg de Doetank-methode, ontwikkeld door een consortium van TNO, de Kafkabrigade en Kennisland. Zij doen dit vanuit hun organiserende rol binnen het Slimmernetwerk, waarbij drieduizend vernieuwers in het openbaar bestuur zich reeds hebben aangesloten. Het onderliggende programma Innoveren door professionals is geadopteerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Jan Hof, programmamedewerker Beter Werken in het Openbaar Bestuur bij BZK en lid van het Slimmernetwerk-projectteam, legt uit dat de Doetank een methode is om complexe vraagstukken op te lossen.

Lees verder op de website van PM Magazine.