nieuws

 

Gewoon ‘doen’ op het Slimmernetwerk Café

Met trots kijken we terug op een uitstekend verloop van het Slimmernetwerk Café van 5 september met als thema ‘Gewoon doen’. Deze laatste van vier edities in dit jaar kende met ruim 70 deelnemers een ongekend grote opkomst. Belangrijker nog was de manier waarop deze mensen elkaar hebben kunnen inspireren om zelf aan de slag te gaan met vernieuwing bij de overheid. Het thema ‘Gewoon doen’, mooi aangekondigd door Arre Zuurmond, bleek geen loze belofte, maar een credo waarmee Doetankers, opdrachtgevers, Slimmernetwerkers en geïnteresseerden de hele dag keihard aan de slag gingen om goede ideeën en vraagstukken een stap vooruit te brengen.

Met 14 workshops en een veelvoud aan nieuwe, nuttige ontmoetingen gaven de Doetanks zelf vorm aan de inhoud van het café. En de keuze om het café op die manier te organiseren bleek een schot in de roos. Het doel was om het café in te richten als een werkplaats, waar iedere doetanker en deelnemer, met zijn vraagstuk of idee een kleine stap vooruit kon zetten.

In de 3 workshoprondes verdiepten we ons in de instrumenten die de Doetanks ontwikkelden, deelden in hun ervaringen met het werken in een Doetank en reflecteerden op alle obstakels en kansen die je tegenkomt als je binnen de overheid echte verandering wil brengen. En nu we ruim een half jaar aan ervaringen konden delen, zagen we hoeveel praktische inzichten de Doetanks aan andere deelnemers konden meegeven. Omgekeerd hebben de ‘nieuwelingen’ van het Café zoals Train je Rijk en de jonge ambtenaren uit Delft en Tilburg weer een hoop nieuwe input gegeven voor de huidige en nieuwe Doetanks.

Het Slimmernetwerk Café ‘Gewoon doen’ zal de boeken in gaan als een unieke bijeenkomst, met veel energie en slimme verbindingen. Daarmee was het een geslaagde springplank voor de Doetanks om, in aanloop naar het Grand Café, de schouders eronder te zetten en het jaar af te sluiten met een succesvol resultaat.

Meer weten over dit Café en andere Slimmernetwerk

Cafés? Ga naar het Café-blog op de website van het Slimmernetwerk.