nieuws

 

Brenninkmeijer: kracht overheid is te groot

De overheid gedraagt zich steeds meer als een vader die beslissingen neemt voor zijn familie zonder dat ze daar op zitten te wachten. 

Dit zegt Alex Brenninkmeijer maandag tegen BNR. Brenninkmeijer reageert op het nieuws dat de gemeente Amsterdam mensen per brief gaat waarschuwen die regelmatig een pedo-chatbox bezoeken. Daarin staat dat ze in de gaten worden gehouden en dat ze hulp krijgen als ze die nodig hebben. De pedoseksuelen zijn nog niet betrapt op het plegen van een strafbaar feit. En bovendien wordt de brief ook naar familieleden gestuurd.

Preventieve sfeer
“De overheid heeft de neiging om steeds paternalistischer te worden,” aldus Brenninkmeijer. “De overheid handelt steeds meer in preventieve sfeer. Je hebt je nog niet aan een strafbaar feit schuldig gemaakt en je familie wordt er al mee geconfronteerd.”

Brenninkmeijer constateert dat de overheid steeds verder gaat om de burger te beschermen. Dit komt volgens hem met name door de slechte economie situatie in Nederland. “Maar zijn camera’s in de tram en geluidsopnames nodig om het kwaad te keren?” Vraagt Brenninkmeijer zich af. “De bemoeizucht neemt toe in een mate dat het middel bijna erger is dan de kwaal.”

De Nationale Ombudsman roept de overheid om het evenwicht tussen henzelf en de burger te beschermen. Onder andere door het aantal regels te verminderen. “De kracht van de overheid is te groot.”

 

Lees hier verder.